Tuesday, 27 August 2013

KUIH RAYA YML 2013

ok..kali ni kita bercerita pasal kuih raya.. :) amacam raya anda semua?pasti meriah kan?bagi YML, tahun ni tahun pertama YML beraya di rumah sendiri..sebelum ni raya kat kampung.. :) ada perbezaannya, tapi kemeriahan tetap terasa..hehe~ beza pada hari raya pertama je..esoknya da balik kampung..

Pengalaman yang paling tak dapat dilupakan adalah tersangkut dalam jem sebegitu lama..huhuhu~ bayangkan YML nak menghadiri open house dan tahlil rumah makcik di batu pahat yang berlangsung lepas jumaat...sebelum jumaat kami berada di Kluang tapi sampai di rumah makcik jam 5 petang! oh tidak..perjalanan yang sepatutnya ambil masa kurang sejam dah jadi 3 jam lebih...keesokannya nak ke Johor Bahru pula, jem di highway..oh tidak...highway pun jem...huhuuhu~ YML masuk tol Ayer Hitam jam 7.malam..sepatutnya 7.40 malam sudah keluar tol Skudai..tapi yang berlaku, pukul 9.40 baru keluar tol...dugaan kan?

takpe-takpe..panjang pulak cerita pasal jem ni..kita teruskan citer pasal kuih raya okeh~ menu kuih raya YML tahun ni:-


Untuk pengetahuan semua, cookies diatas adalah cookies yang dibuka untuk tempahan kali ni..Alhamdulillah...rezeki buat YML bila cookies yang ditempah dapat disiapkan pada waktunya, tidak melebihi kemampuan YML, tidak juga mengecewakan mereka-mereka yang membuat tempahan dengan YML.. :)

Dari kiri, Semperit, Cornflakes, Tart Cake, Tart Karipap, Chocolate Chip Cookies, Almond London & Sarang Semut...yang paling mendapat sambutan tahun ni adalah Semperit, Cornflakes dan Chocolate Chip Cookies..Manakala untuk Tart Cake & Almond London YML terhad kan pengambilan tempahan kerana pembuatannya yang agak rumit...Mama YML sudah call YML tadi minta buatkan Tart Cake hujung minggu ni...Kuih raya dah abis tapi tak puas makan lagi..Kalau nak rasa jemput datang rumah ye.. :)

Pernah nampak iklan dibawah ni?hehe~ YML tak promote sangat sebab Sya'ban dan Ramadhan kali ni agak banyak komitmen kerjaya..YML rasa macam nak amik cuti sebulan puasa tu untuk beri sepenuh perhatian buat kuih raya sepanjang waktu kerana ni lah saja masanya YML dapat asah bakat dalam perkara yang YML sangat minat! namun apakan daya..di luar bidang kuasa YML...sedihnya sebab tak sempat cuba resepi baru....



YML da mula buat label untuk cookies YML.. :)
Cantik tak?ehehehe~

Sebahagian dari tempahan yang YML dapat.. ni je yang sempat ambil gambar, yang lain?haha~ kamera ke mana, kuih ke mana...betul-betul mengejar masa..malam raya masih lagi siapkan kuih raya..

ini pula buahtangan yang YML sediakan buat rakan-rakan YML yang rapat..pengganti kad raya.. :) comel tak?semua teruja dengan kad raya versi YML ni..kalau berminat, tahun depan boleh order dengan YML ye.. ^__^

The Making of Cookies Raya!
Sambil-sambil buat cookies di kampung, YML sempat melakukan aktiviti bersama adik-adik YML ketika proses buat Almond London...nak tau apa jadi tak?hehehe~

kami abadikan nama masing-masing dalam almond london ni..
haha~ jangan jeles! ko hade?? :) :) :)
Moga ukhuwah yang terjalin antara sesama umat islam, sahabat handai dan ahli keluarga berkekalan malah bertambah erat dari hari ke hari... ^__^

~YML MIERA~


Monday, 26 August 2013

TUTORIAL MENGHIAS HANTARAN PALING MUDAH

Ok3..tak payah membebel panjang & kita terus pada tutorial buat hantaran macam ini.. :) 



First time buat tutorial ni..hehe~ silap-silap abis je baca korang pun cakap 'elleehh~ setakat tunjuk benda macamni semua orang da tau la...' 
takpe3..korang anggap je la hiburan di petang hari k.. :)


Bahan asas: Barang hantaran, Dulang, Kain Net, Bunga Hiasan & Saletip.


1) mula-mula kita susun barang-barang dalam dulang mengikut citarasa & barang yang kita ingin balut..untuk mengelakkannya daripada bergerak, kita saletip dari hujung ke hujung.



2) Ambil kain net, dengan anggaran lebar dulang, yang panjang tu biar dia lebih sikit supaya dapat menutup keseluruhan gubahan kita nanti. pastikan kiri dan kanan net sama tinggi.



3) Simpulkan seperti dalam gambar..alah, macam kita ikat beg plastik tu...



4) Ikatkan lagi sekali bagi mengelakkan ikatan pertama kita tadi terbuka..kemaskan..jangan ketat sangat sebab kita nak selitkan bunga di celah-celah lubang tu..



5) Selitkan tangkai bunga dicelah ikatan tadi..tujuan dia untuk kita tutupkan ikatan tadi..untuk naikkan seri hantaran..masa YML buat ni, anggaran dalam 3 kuntum bagi menutup ikatan yang kita da buat tadi..lepastu terus ikat ketat-ketat supaya bunga tadi tidak bergerak..jangan tarik kuat sangat, koyak kain net tu nanti...



6) kemaskan bunga-bunga tersebut...lebih kain net yang panjang lepas kita ikat tadi tu, kita kembangkan then kita tutup pulak 2 bahagian yang terdedah..macam gambar no3 tadi..kan 2 bahagian yang bertentang tu terdedah kan?kita tutupkan dengan lebihan kain net tu..jadi nampak macam kita balut dari semua arah & ponjot..sebenarnya kalau selak kain net tu, masih nampak isinya..illusi mata je tu..hehe~



7) Siap! senang kan? :)








Sunday, 25 August 2013

AKTIVITI RAMADHAN 2013

Hye uolllzzzz.... ^__^

Bertemu lagi kita dalam rancangan aktiviti-aktiviti YML.. hehehe~ erm..salam 18 Syawal.. seperti yang dijanjikan, hari ni YML nak share pulak aktiviti YML sepanjang Ramadhan..seminggu sebelum Ramadhan, YML membantu company YML membungkus hamper Ramadhan berupa kurma, apricot, kekacang bagi menyambut kedatangan Ramadhan..gambar-gambar ni YML ambil dari facebook Kak Suhaila..my ofismate..jom kita tengok...





Ada untuk VIP, VVIP, Staff biasa mahupun staff-staff company YML.. :) merasa la sorang sikit..

Okay, menjelang Syawal pula, kami bertungkus lumus menyiapkan hamper raya..hamper raya berupa sejadah, kuih raya, tasbih, serta alquran & buku untuk VVIP..jom cuci mata.. 




Alhamdullillah...bertungkus lumus siapkan dalam masa 3 hari..kebanyakan idea-idea menghias ni datang daripada kak Suhaila..Beliau sangat kreatif okeh~! :) YML buat apa je?? haa...tengok gambar kat bawah ni..sama dengan gambar hamper raya pertama tadi..Ni merupakan sepenuhnya hasil tangan YML..banyak tau..dalam 120 bungkusan kalau tak silap...banyakkan?kena siapkan dalam masa yang singkat tau! da macam hantaran kahwin..hehehe~ tapi senang je nak buat ni..tak percaya?okay, akan datang YML share kan tutorial menghias hantaran yang sangat mudah! U ollzzz boleh buat sendiri kat rumah.. :)



Kalau ada yang berminat untuk mendapatkan khidmat YML, bolehlah hubungi YML segera.. :)

Email : yuemielycious.blogspot.com
Miera : 017-7262529 (juga boleh WhatsApp, WeChat dll)
Aiyue : 012-6847233 (call/sms), 0146650392 (WhatsApp, WeChat) BB pin:2696702D

Oh ya..sepanjang Ramadhan juga, YML sibuk menyiapkan tempahan kuih raya @ cookies daripada pelanggan...jutaan terima kasih kepada yang membuat tempahan.. :) harap berpuashati...pada yang YML tak dapat penuhi permintaan disebabkan waktu yang sangat terhad, YML mohon maaf banyak-banyak..namun begitu, YML jemput kalian datang rumah & YML juga bawa kuih raya ke pejabat untuk sahabat-sahabat YML.. ^__^ tapi...mama YML baru call tadi cakap kuih raya dah abis! huhuhu~ FYI, setiap tahun YML buat kuih raya sendiri untuk stok sebulan raya tau! tapi tahun ni tak dapat sebab kesuntukan masa..takpe..kita cerita lebih lanjut pasal kuih raya dalam post akan datang ye.. :)


Sebelum berakhir, YML nak kongsikan satu selawat yang sangat indah untuk kita hayati...
Ya hanana dari Habib Syech..beliau telah datang ke Melaka malam tadi, program Melaka Berselawat anjuran Kerajaan Negeri Melaka, Malam Cinta Rasul..sama-sama kita hayati bait-bait indah ini...



YA HANA NA - BETAPA BERUNTUNGNYA KAMI


ظَهَرَ الدِّينُ المُؤَيَّد   بِظُهُورِالنَّبِى اَحمَد
dzoharoddiinul muayyad bidzhuhuurin nabi ahmad 
Telah muncul agama yang didukung,  dengan munculnya sang Nabi Ahmad


يَا هَنَانَــــــــا بِمُحَمَّد  ذَلِكَ الفَضلُ مِنَ الله
ya hana na bimuhammad   dzalikal fadhlu minallah
Betapa beruntungnya kami dengan Muhammad (Saw), itulah anugerah daripada Allah SWT

يَا هَنَانَا
ya hana na
Betapa Beruntungnya Kami 

خُصَّ بِالسَّبعِ المَثَانِى   وَحَوى لُطفَ المَعَأنِى
khusho bissab’il matsani   wa hawa luthfal ma’ani
Diistimewakan dengan as-Sab’ul Matsany (al-Fatihah), penghimpun rahsia bagi setiap makna

مَالَهُ فِى الخَلقِ ثَانِى   وَعَلَيهِ اَنزَلَ الله
ma lahu fil kholqi tsani   wa a’laihi anzalallah
Tidak ada yang senilai dengannya, dan Allah mewahyukan kepadanya (Muhammad SAW)

يَا هَنَانَا
ya hana na
Betapa Beruntungnya Kami 

مِن مَكَّةٍ لَمَّا ظَهَر    لِاَجلِهِ انشَقَ القَمَر
min makkatillamma dzohar    liajlihin syaqqal qomar
Ketika di Makkah bulan tampak terbelah deminya (Muhammad SAW), 

وَافتخَرَت الُ مُضَر   بِهِ عَلى كُلِّ الاَنَام
waf takhorot aalu mudhor     bihi ala kullil anam
lalu kabilah Mudhar (kabilah Muhammad SAW) dibanggakan oleh seluruh manusia

يَاهَانَانَأ
ya hana na
Betapa beruntungnya kami

اَطيَبُ النَّاسِ خَلقًا   وَاَجَلُّ النَّاسِ خُلُقُا
athyabunnasi kholqon   wa ajallunnasi khuluqon
Beliau adalah manusia yang terbaik ciptaanNya, dan teragung akhlaknya

ذِكرُهُ غَربًا وَشَرقًا   سَائِرٌ وَالحَمدُ لِله
dzikruhu ghorbaw wa syarqon    saa iruw walhamdu lillah
Semua berzikir ke atasnya samada di barat atau di timur, segala puji hanya bagi Allah SWT

يَاهَنَانَا
ya hana na
Betapa beruntungnya kami

صَلُّوا عَلى خَيرِ الاَنَام   المُصطَفَى بَدرِالتَّمَام
shollu a’la khoiril anami   al musthofa badrittamami
Berselawatlah ke atas sebaik-baik manusia (Muhammad SAW) yang terpilih, sang bulan purnama

صَلُّوا عَلَيهِ وَسَلِّمُوا   يَشفَع لَنَأ يَومَ الزِّحَام
shollu a’laihi wasallimu  yasyfa’ lana yaumazzihami
Sampaikanlah salam kepadanya, moga diberi syafaat di hari kebangkitan

يَا هَنَانَا
ya hana na
Betapa beruntungnya kami

يَا هَنَانَا

Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2013/02/qasidah-ya-hanana-lirik-dan-maksud.html#ixzz2cyHXfqrI


~YML MIERA~


Sunday, 18 August 2013

AKTIVITI YML YANG KORANG TAK NAK TAHU

Haha...gempak tak tajuk kali ni?hehe~ (ko gelak la sorang-sorang..ko ingat orang heran ke dengan tajuk ko tu?) ngeh3~ pada yang tak suka jangan baca..pada yang berminat terima kasih tak terhingga.. ^__^

tanpa melengahkan masa, jom3 kita siasat...~!

24 mei 2013 bersamaan 14 Rejab 1434H..kali terakhir YML update blog!

lepas tu? lepas tu?

Orait..untuk makluman, YML adalah salah seorang committee KELAB SEGAR...kelab apa tu?SEGAR is stand for SELIA GROUP SPORTS & RECREATIONAL CLUB..Kelab yang ditubuhkan untuk staff-staff tempat YML bekerja, iaitu SELIA GROUP.. 

apa fungsi kelab ni? haaa, kelab ni ditubuhkan untuk meningkatkan kualiti hidup kakitangan Selia Group dengan menggalakkan gaya hidup yang sihat, memberi peluang kepada staff untuk menunjukkan bakat kepimpinan, pengurusan organisasi dan mencungkil bakat-bakat terpendam dengan penganjuran aktiviti-aktiviti yang menyeronokkan disamping dapat mengeratkan silaturrahim sesama ahlinya serta membina kehidupan bermasyarakat..

fuhh~ senafas..hehe..itulah tujuannya..sama ada mencapai objektif atau tidak, itu adalah pilihan setiap individu yang bernaung dibawah Selia Group.. :)

Sebagai ahli keluarga baru dalam syarikat ni, YML dipelawa untuk memeriahkan organisasi kelab ini..YML jadi setiausaha kelab, bermula awal tahun 2013...dan pada June 2013 merupakan masa yang amat kritikal dimana 3 program besar berjalan serentak..

Bermula dengan INNO-TECH CHALLENGE 2013 yang berlangsung pada 21 June 2013, seterusnya SPORTS CARNIVAL 2013 & ANNUAL DINNER 2013 yang berlangsung pada hari yang sama iaitu pada 29 June 2013..



Yang menambah kesibukan YML, YML menjadi peserta INNO-TECH CHALLENGE 2013 tu..haa...tak tido malam dibuatnya menjelang hari pembentangan kepada semua ketua-ketua pengarah & ketua-ketua syarikat... 


apa dia INNO-TECH CHALLENGE ni? program ini secara ringkasnya berkonsepkan kreativiti & innovasi dimana staff akan mempertandingkan bakat masing-masing dalam memberi idea-idea bernas yang dapat membantu menjana profit atau meningkatkan imej syarikat...dan yang manisnya, team YML iaitu GMS telah memenangi tempat pertama dalam pertandingan itu! terasa sangat berbaloi & tidak sia-sia usaha kami mempertaruhkan masa dan tenaga dalam pertandingan ini.. :)

..GMS Team.. :)

Tajuk yang kami ketengahkan ialah Green Mix Solution, iaitu kaedah menampal lubang di jalanraya menggunakan 'milling waste' serta mixer pembancuh simen.. ^__^ civil engineering student tau lah pasal benda ni..hehe~

kerja-kerja penampalan lubang di tapak

Program seterusnya, SPORTS CARNIVAL 2013 & ANNUAL DINNER 2013 berlangsung hanya seminggu selepas itu! YML cuba berikan yang terbaik dan alhamdulillah kedua-duanya berjalan seperti yang dirancang.. :)



   


Nak tengok gambar lagi?jom layan blog SEGAR~! ^__^


Apa pulak aktiviti YML sepanjang Ramadhan? Harap tak jemu untuk tunggu the next post ya!


~YML MIERA~


SALAM LEBARAN ^__^

Hai hai hai cik-cik, tuan-tuan, puan-puan bloggers, readers, facebookers & semua pemerhati di alam maya... :)

lamanya YML tak mengaktifkan diri di laman blog ni kan...haih~ mana pergi rasa tanggungjawab pada blog ni?hishh..silap-silap ada yang ingat YML ni dah tidak aktif servisnya...hmmm~ 

ke mana YML menghilang? YML tetap ada..cuma YML agak sibuk di minggu-minggu akhir menjelang Ramadhan, sehinggalah Syawal ke-10..apa aktiviti YML sebenarnya?haa...YML kongsikan dalam post akan datang ye.. :) panjang-panjang nanti boring plak..hehe~

rasanya masih belum terlambat untuk YML ucapkan Salam Lebaran buat semua..maafkan salah silap setiap lisan & penulisan...tegurlah YML jika ada kenyataan-kenyataan yang dikongsi tidak benar atau salah fakta..sama-sama kita belajar ye.. ^__^ buat yang mengenali YML, berurusan dengan YML, bersahabat & sebagainya...maafkan segala keterlanjuran kata & perbuatan...


Lepas ni YML akan berusaha untuk update secara berdisiplin hokeh~! :) untuk pengetahuan juga, walaupun YML jarang sekali update di blog, YML tetap sharekan cerita terbaru di facebook..almaklumlah, kat FB tak yah susah-susah mengarang..upload je gambar..hehe~ so, boleh lah jenguk-jenguk FB YML... 

nak berinteraksi dengan YML

boleh terus p.m YML di FB ataupun Email : yuemielycious@gmail.com...

untuk jawapan yang lebih cepat, just call/sms:

Miera : 017-7262529 (juga boleh WhatsApp, WeChat dll)
Aiyue : 012-6847233 (call/sms), 0146650392 (WhatsApp, WeChat) BB pin:2696702D

YML tidak sabar berurusan dengan anda~! ^__^


Friday, 24 May 2013

SELAMAT DATANG REJAB!

Hye u ollssss....apa khabar?rasanya belum terlambat untuk mengucapkan..... Salam Rejab buat semua.. =) puasa tak hari ni? (pehal lak tetibe tanya puasa ni..da masuk bulan puasa ke?) haa~ YML tau bila masuk bulan Rejab ni, ramai yang ambil kesempatan untuk berpuasa sunat, dan juga puasa ganti kan..kan?urm..bercakap pasal bulan Rejab ni, banyak kita dapati hadis-hadis berkenaan kelebihan bulan Rejab....tapi sejauh mana kebenarannya?ada pendapat mengatakan hadis-hadis tersebut adalah palsu..



Rejab bermaksud Ta'azim. 
Rejab adalah bulan ketujuh dalam kalendar Islam. 
Rejab bererti kebesaran. 

Berpuasa dalam bulan Rejab adalah digalakkan tetapi tiada satu hadis sahih yang membuktikan bahawa berpuasa pada hari-hari tertentu dalam bulan Rejab akan mendapat ganjaran istimewa.

Empat bulan Haram - Zulkaedah, Zulhijjah, Muharam dan Rejab. Bulan Rejab merupakan satu bulan dari bulan-bulan Haram. Sebelum ini YML pernah menceritakan tentang bulan ZulkaedahBulan Rejab mengandungi peristiwa-peristiwa bersejarah kepada orang Islam dimana berlakunya peperangan Tabuk, pembebasan Al-Aqsa dari tangan tentera Salib dan juga ada orang Islam yang berpendapat bahawa bulan inilah berlakunya peristiwa Isra' dan mi'raj Nabi Muhammad saw. Tidak kurang juga ramai yang melihat bulan Rejab ini sebagai satu bulan spiritual dimana mereka mempertingkatkan ibadat sunat khususnya ibadat puasa. 


1.Lahirnya Imam Syafie RH
Beliau adalah salah seorang dari empat imam mazhab yang besar dalam dunia Feqah dan pengasas pada Mazhab Imam Syafie.
2.Hijrah Pertama Hijrah ke Habsyah (Ethiopia)
Tujuan hijrah ini adalah untuk menyelamatkan iman dan keselamatan diri di samping untuk mencari tapak baru untuk Islam bertapak dan menyusun langkah untuk agenda seterusnya.
3.Isra’ dan Mi’raj
Rasulullah SAW dijalankan dari Mekah ke Baitulmuqaddis di waktu malam dan diangkat ke langit bertemu Allah SWT dan untuk mengambil kewajipan solat 5 waktu dari Allah SWT.
4.Perang Tabuk
Tidak berlaku pertempuran kerana tentera Rom telah melarikan diri kerana takut dan gerun kepada kekuatan dan kecekalan tentera Islam yang sanggup menghadapi berbagai kesukaran.
5.Pembebasan Baitul-Muqaddis
Panglima tentera Salehuddin Al-Ayubi telah berjaya menawan kembali Baitul Muqaddis dari tangan tentera Salib.



Hadis-hadis palsu berkenaan fadhilat bulan rejab diterangkan dengan lebih jelas dalam artikel ISLAM PELITA HIDUP.

Kesimpulannya, kebanyakan hadis-hadis tentang ganjaran di bulan Rejab adalah Mawdhu' (palsu). Tiada ibadat khusus seperti solat dan zikir khas..tiada juga fadhilat khas seperti ganjaran puasa hari pertama, kedua, ketiga dan seterusnya, kecuali kaedah berpuasa sunat yang lazim  iaitu :-

  1. hari yg ke 9,10,11 di dalam bulan Muharam (Syeikh Abdul Aziz bin Bazz)
  2. berpuasa hari Khamis, Jumaat, Sabtu (Hanafiah - Al-Zuhaily) 
  3. Berpuasa pada bulan Rejab tidak sepenuhnya dan Sya'ban tidak sepenuh bulan (Al-Qardhawi) 
  4. berpuasa pada hari Assyura' (10 Muharam) dan Hari Arafah (9 Zulhijjah). 


Kita juga masih boleh mengamalkan puasa sunat di Bulan Rejab, sama ada puasa sunat Isnin & Khamis, atau puasa Nabi Daud, iaitu sehari berpuasa & sehari berbuka, seperti hadis nabi saw, 
 


Diriwayatkan dari ‘Aisyah r.a. menceritakan bahawa; “Adalah Rasulullah s.a.w. amat menjaga puasa pada hari Isnin dan Khamis” 
(Riwayat Imam Tirmizi. Menurut beliau, hadis ini hasan soheh)


DAN

"Puasa yang paling disukai Allah adalah puasanya Daud as.: ia berpuasa sehari dan berbuka sehari. Dan salat yang paling disukai Allah adalah salatnya Daud; ia tidur separuh malam, beribadah sepertiga malam, dan tidur lagi seperenamnya."
(riwayat Bukhari & Muslim)

AWASIah dari terlibat menyebarkan HADIS-HADIS PALSU, kerana ditakuti kita adalah sebahagian dari mereka yg MENDUSTAKAN Rasulullah saw. (Na'uzubillahhu min zalik). 

Sumber : TRIPOD, MINDA TAJDID, UYE, SMART SUFI, RIDHAUDDIN

wallahualam...


Tuesday, 21 May 2013

YML 1st JOB WEDDING!

27 April 2013....inilah tarikh bersejarah dimana YML melaksanakan job candy buffet & guestbook corner yang pertama! =) majlis sahabat YML sendiri, saudara Muhammad Firdaus dan pasangannya...

Terima kasih kerana percayakan kami.. :) moga bahagia hingga hujung nyawa...kekal sampai syurga dan cepat dapat baby....hehehe~

rasanya tak perlu YML bercerita panjang...biar gambar dibawah menghuraikan segalanya.. ^__^


tadaaa~! temanya pink-silver.. =)

meriah kan? kalau berminat, hubungi kami.. insyaALLAH berbaloi-baloi! 

Antara hidangan Candy Buffet : Apam Cornetto, Blueberry Cheese Tart, 2 jenis biskut, Roka, Coco Jelly dan banyak lagi.. ^__^

Antara hiasan yang ada dalam koleksi kami.. M.R.&.M.R.S alphabet..boleh juga menyewa jika ingin menggunakan kreativiti sendiri..
Our homemade Sweet Treats!

Lolipop berwarna ceria!

Adik pun nak masuk dalam cerita ni?ok takpe...dia sangat teruja hokeh dengan persembahan YML kat meja tu! hehe~
Our Homemade Chocolate Moist Cake.. :) cantik kan gambar ni?ehehe~ credit to YML AiYUE.. 

Sibuk je budak tu inteprem kan?hahaha~ mase proses touch-up..

Nak tau, kitorang punya makanan yang meriah ni, tak sampai 2 jam...licin! haha~ waktu kemuncak nya masa tengahari la..ditambah dengan kedatangan pengantin...penuh kawasan ni...YML nak masuk amik gambar pun tak dapat..


Apam Cornetto yang mendapat permintaan tinggi... :) 

Moist Cake Chocolate..kalau dah namanya coklat, memang feveret ramai!

Sweets for my Sweet!

malam tu hujan...nasib baik selamat...tak basah...YML setup barang-barang sehari sebelum majlis supaya tak kelam kabut..tapi semua makanan YML letak pada pagi hari kejadian..

Kat bawah ni pula guestbook corner jenis CSI....pakcik makcik pun turut sama excited turunkan tandatangan dan cop jari..memang seronok tengok gelagat mereka.. =) mereka cakap dua jarang-jarang mereka jumpa majlis kahwin yang ada sudut seperti ni.. ^___^
Pakcik ni merupakan orang pertama yang menurunkan tandatangan... :)
Antara props yang kami sediakan untuk guestbook corner.. ^__^
haaa...kejap je da penuh...hehehe~
banyaknyer colour! tak tau nak pilih warna apa...
"cepat bang....saya pun nak tinggalkan cop jari jugak!"
masa ni, orang tengah ramai berpusu-pusu keluar dan masuk...da takde ruang nak lalu dah.. :)
Apa pun...ia merupakan satu kenangan dan pengalaman yang berharga buat YML.. ^__^ masih lagi banyak kekurangan di sana sini...sokongan kalian amatlah bermakna buat YML dan penambahbaikan akan sentiasa dilakukan demi menghasilkan kerja yang terbaik! :) 

Sekian sahaja buat tatapan kalian...terima kasih kerana melawat blog YML! =) insyaALLAH, YML akan cuba sekerap mungkin untuk update kisah-kisah terbaru dan juga info-info yang bermanfaat untuk semua...moga dipermudahkan segala urusan...jangan lupa like FB YML ya!