Assalamualaikum.... ^__^
Blog ni da jadi
macam blog makanan pula...habis tenggelam yang lain...hehe~ takpelah...ni musim
teruja nak paparkan segala jenis home made food...pasni kite bagi ruang untuk perkara-perkara
selain makanan ye... :)
YML nak tunjuk
satu jenis sarapan yang sangat mudah disediakan.. :) dan
berkhasiat...(kot..)hehe..yelah..macam kire macam telur separuh masak dengan
roti...nama nya Egg Benedict..haaa~ moh kite lihat resepi yang simple, di ambil
dari page Kak Ita Masam Manis...mesti ramai yang kenal dengan blogger famous ni kan? =)
blog kak ita lah yang jadi salah satu sumber inspirasi YML sebenarnya... =) Sok pagi-pagi bolehla buat untuk sarapan ye.. ^__^ okeh...check it out....
1 biji telur
1 keping roti putih
lada hitam
Sedikit butter atau majerin
Garam
lada putih (ikut citarasa masing-masing)
Butterkan bekas muffin atau bekas membakar kecil yg digunakan.
1 keping roti putih
lada hitam
Sedikit butter atau majerin
Garam
lada putih (ikut citarasa masing-masing)
Butterkan bekas muffin atau bekas membakar kecil yg digunakan.
Butterkan roti, taburkan sedikit lada hitam dan garam.
Pecahkan sebiji telur ke atas roti.
Pecahkan sebiji telur ke atas roti.
Tabur lagi sedikit lada hitam & garam.
Boleh juga ditaburkan sedikit cheese kalau mahu
Bakar pada suhu 180 C selama 15-20min atau hingga telur putih just set & telur kuning cair sedikit.
Bakar pada suhu 180 C selama 15-20min atau hingga telur putih just set & telur kuning cair sedikit.
Sedia untuk di nikmati...
mudahkan? cubalah.. ^__^
No comments:
Post a Comment