Saturday 29 September 2012

KEK LAPIS KUKUS CREAM CHEESE

Bismillahirrahmanirrahim.. Assalamualaikum w.b.h.. ^__^

YML kat kampung ni.. :) seronok lepas 3 minggu tak balik...huhu~ urm..YML nak share kek yang baru je YML cuba..dan merupakan kek kedua lepas kek moist coklat..hehe~ YML tak konfiden nak buat kek ni sebenarnya..tak berani terima kegagalan kan..setelah sekian lama, baru berani cuba buat kek kedua ni..kek kukus jugak...YML teruja nak buat lepas tengok dan rasa cik housemate buat kek ni.. ^__^


ni dia...kek lapis kukus cream cheese..panjang kan nama dia? :) sape yang minat makan cheese, pasti tidak kecewa dengan rasanya..dan nak tau, lepas YML buat kek ni, YML bagi kawan-kawan ofis rasa..YML terus dapat tempahan pertama dari ofismate... ^__^ Alhamdulillah, bertambah murah rezeki YML...terima kasih pada yang percaya pada YML walaupun baru 1st time YML try kek ni.. hehe~



Special untuk ofismate, YML try pulak buat 2 lapis cream cheese..so, ada lima lapis...jom tengok....


lalalalala~ teruja YML tengok kek ni...ehehehe~ okay, YML buka untuk tempahan..untuk 
3 lapis RM38..untuk 5 lapis RM45.. :)



KACANG SAMBAL


Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia....

Kacang sambal.....pun nak post gak??hmm...bolehlah..bolehla...hehehe~ ermm...ada kisah disebalik kacang sambal ni...kisahnya balik dari open house partner YML haritu...ada lebih banyak kacang goreng dengan ikan bilis, yang dimakan bersama nasi lemak...YML apa lagi...mintak sikit lah nak bawak balik...kat kepala tu da terbayang-bayang sedapnya kalau buat kacang sambal kan...selalu kat kampong mak yang buatkan...ni merantau kat tempat orang, cuba jaya je lah nanti...hehe..




esoknye, tengah tengok TV dok teringat kat kacang goreng ni...pegi lah ke dapur, cari bahan-bahan...semua cukup kecuali belacan..hmmm...boleh lah kot...rasanya macam buat sambal tumis jugak...Cuma keringkan lagi sikit je kan...berkata-kata dalam hati dengan konfidennya...hehe~ dengan konfidennya YML tumis bawang merah dengan lada kering je..bawang putih dengan halia ni takde pun takpe kot...sebab guna sikit je..(haha~ buat andaian sendiri) tumis punya tumis, siap letak gula, garam, ajinomoto...terus rasa...eee...tak sedap...ape tah yang kurang...huhu~ memang kena letak belacan ke?aduhh~ jam da dekat pukul 10, kedai apa yang bukak?huh...nak keluar semata-mata nak beli belacan, malasnya....kedai kalau sejengkal takpe jugak~ pastu guna pun besar hujung jari kelingking tu je.... tapi kalau tak letak, rasanya macam nilah kan.. membebel sorang-sorang...nak tak nak tabahkan juga hati keluar cari belacan...

Balik-balik, tumbuk seulas bawang putih, halia dan belacan..semua sama besar...tumis pulak dulu dalam kuali lain...yelah, sambal tadi tu da siap dah..Cuma kene adjust kan...kata nak buat dengan kasih sayang, mana boleh merungut...YML pun dok sedapkan hati, mudah-mudahan lepas ni rasanya seperti yang diharapkan...ermm..siap tumis, gaulkan dengaan sambal tadi, dan rasa....haaa...baru puas hati...rupanya tu lah bahan-bahan wajib dia..jangan pandai-pandai nak kurangkan sifat dia ye cik YML..ingat tuh~ hehe..tunggu sambal kering sket, dan gaul bersama kacang dan ikan bilis tadi...siap~! wah~ dah siap terberi resepi rupanya..hehe~




esoknya, YML bawak g ofis..dapat dalam dua botol mini tu, satu botol lagi bagi pada partner YML..pastu ada lebih lagi sikit, letak dalam 2 plastik...bagi kan pada member satu deparment sepeket, sepeket lagi bagi kat member department sebelah yang kebetulan melawat kitorang...jap lagi bos dia masuk ofis, mintak kacang lagi bagi pihak anak buah dia..hehe...kelakar je..bukan banyak pun buat...tapi nasib baik YML tak abiskan lagi..YML pun bagi la sikit..jamah-jamahkan...seronok kalau kita dapat bagi-bagikan rezeki, orang pula suka dengan apa yang kita buat, bertambah-tambah seronok... ^__^ ada pulak yang request suruh jual kat ofis...hhehe...nanti kalau rajin saya buatkan untuk akak ye.. =) (sebenarnya failed lagi nak goreng kacang, asyik terhangus je..huhu~)

Kisahnya si partner YML ni pulak..habis dia makan sorang-sorang dalam keta on the way nak balik umah dari tempat keje..uissshh~ dahsyat...YML nak abiskan sebotol dari pagi tu pun mengah...dia dalam masa tak sampai setengah jam tuh??haha~ mintak maaf ye cik Aiyu...saya citer pasal awak kat sini... =) bukan mengumpat sebenarnya tapi hati ni girang dan terharu dengan sokongan dari kawan-kawan & opismate... doakan lah agar YML akan sentiasa maju dan selangkah ke hadapan.. :)

Kesiankan korang mesti boring baca entry ni..hehe~ thankz for reading.. =)

Wednesday 26 September 2012

EGG BENEDICT


Assalamualaikum.... ^__^

Blog ni da jadi macam blog makanan pula...habis tenggelam yang lain...hehe~ takpelah...ni musim teruja nak paparkan segala jenis home made food...pasni kite bagi ruang untuk perkara-perkara selain makanan ye...  :)

YML nak tunjuk satu jenis sarapan yang sangat mudah disediakan.. :) dan berkhasiat...(kot..)hehe..yelah..macam kire macam telur separuh masak dengan roti...nama nya Egg Benedict..haaa~ moh kite lihat resepi yang simple, di ambil dari page Kak Ita Masam Manis...mesti ramai yang kenal dengan blogger famous ni kan? =) blog kak ita lah yang jadi salah satu sumber inspirasi YML sebenarnya... =) Sok pagi-pagi bolehla buat untuk sarapan ye.. ^__^ okeh...check it out....


1 biji telur 
1 keping roti putih
lada hitam 
Sedikit butter atau majerin 
Garam 
lada putih (ikut citarasa masing-masing)


Butterkan bekas muffin atau bekas membakar kecil yg digunakan. 
Letakkan sekeping roti didalam bekas muffin. 
Butterkan roti, taburkan sedikit lada hitam dan garam.
Pecahkan sebiji telur ke atas roti. 
Tabur lagi sedikit lada hitam & garam. 
Boleh juga ditaburkan sedikit cheese kalau mahu
Bakar pada suhu 180 C selama 15-20min atau hingga telur putih just set & telur kuning cair sedikit.
Sedia untuk di nikmati...

mudahkan? cubalah.. ^__^

Tuesday 25 September 2012

TART


Assalamualakum & Salam keceriaan... ^__^

Tema post kali ni berkenaan dengan tart...hehe...kat bawah ni semua tart-tart yang telah dimodenkan dengan pelbagai versi dan cara...sangat meriah dan menarik...sedap pula tu... :) bukan la puji diri sendiri, tapi gabungan bahan-bahan yang digunakan buat tart ni rasa sedap...pandai betul pencipta resepi ni kan?hehe~ jom kita teroka...



Blueberry Cheese Tart.....pasti ramai yang suka dengan kuih ni kan?YML ada juga ambil tempahan untuk cookies ni...berminat? RM18 untuk 25 biji...ok?hehe...boleh dibuat pelbagai perisa mengikut permintaan...antaranya strawberry, coklat dan blueberry...


Yang ni namanya FruitTart...comelkan?setakat ni buah-buah yang YML gunakan ialah buat anggur, strawberry, ceri hijau dan juga limau...dek kerana pelbagai variasi buah-buah yang berkhasiat ni, ianya digemari ramai...YML pernah masuk pertandingan peringkat JKR Daerah Mersing untuk cookies ni...dapat tempat ketiga.. :) untuk tempahan, RM22 untuk 25biji...buah-buah juga boleh diubah mengikut permintaan...



Lagi satu, namanya Portuguese Egg Tart...haa..kelas gitu...hehe..yang ni YML saje-saje je buat untuk isi masa lapang dan mencabar diri sendiri...alhamdulillah...jadi juga...harga?belum terfikir lagilah...hehe~ ada yang berminat ke?cer try buat sendiri...senang je.. ^_^ search je resepi kat internet..pastu try..hehe...ermmmm....kita cuci mata je lah ye... =)


CHOCOLATE MOIST CAKE


Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia... =)



Terliur tak tengok Chocolate Moist Cake ni?hehehe~ semua orang pun boleh buat...senang sangat...bahan yang mudah didapati, simple dan yang paling penting disukai ramai sebab kepekatan coklatnyaaa....sungguh marvellous~! =) YML ambil tempahan dengan harga RM28 sebiji...tapi hari ni YML akan share resepi nya dengan kawan-kawan ye...mau?hehe~ ada 6 bahan je yang digunakan...


3@4 biji Telur, lain-lain adalah Gula , Susu pekat manis, Minyak masak, Serbuk koko, Tepung gandum masing-masing dengan sukatan 1 cawan...mudah kan?hehe...pukul la telur dan gula dulu sampai kembang, then, masukkan bahan-bahan lain sedikit demi sedikit...time ni pun bau dia da naik tau...rasa macam nak makan mentah-mentah je...hehe~ bila da siap, masukkan dalam Loyang...kalau boleh alas dulu dengan kertas minyak ke, supaya tak lekat masa proses keluarkan dia nanti...kukus?dalam 1jam setengah hingga dua jam...untuk tau da masak ke belum, cucuk dengan lidi, kalau tak melekat kat lidi tu maknanye kek coklat da siap.. :)




Topping?haaa...ni yang paling best...topping ni bancuh lebih-lebih pun takpe, sebab bila ada lebih nanti boleh makan cicah roti ke..enak dimakan begitu saje... =) Cuma susu, koko dan minyak...anggaran sendiri nak manis macam mana, nak pekat macam mana...mula-mula anggarkan tiga-tiga bahan ni samarata, pastu adjust lah sendiri ikut selera masing-masing...sapukan atas kek, untuk tambahan boleh decorate dengan chocolate rice atau manic warna-warni... ^__^ yang penting konfiden.. hehe.. jangan takut-takut nak mencuba ye...jangan risau, serius tak rugi mencuba... ^__^

Sebarang soalan jangan segan-segan bertanya ya...Selamat Mencuba.. :)



Nak selit sikit tempahan dari kawan yang tinggal di Masjid Tanah, Melaka..mengidam katanya nak makan chocolate ball yang YML pernah buat masa belajar...jadi YML cuba lah penuhi permintaan beliau.. ^__^ bahan yang hampir sama dengan kek coklat cuma dipersembahkan dalam bentuk berlainan.. =)




Saturday 22 September 2012

TIPS BUAT APAM


Assalamualaikum.... :)

Bismillahirrahmanirrahim.... ^__^

Tengok blog kawan-kawan...setiap kali post, mesti bagi salam...bukan susah pun kan...so, hari ni YML nak cuba amalkan lah... =)



Hari ni YML nak share sikit berkenaan perkara yang perlu kita ambilkira masa buat apam...kesinambungan dari kisah ‘Apam Cornetto’.. :) harap ia dapat jadi tips yang berguna untuk kawan-kawan diluar sana yang teringin berjinak-jinak dengan pembuatan apam ni...hehe~ boleh juga di aplikasikan dalam apam mekar, apam dotdot dan segala jenis apam rasanya, bergantung pada bahan-bahan yang kita gunakan..mari kita lihat...:-
  1. Masa pertama kali buat, kita sukat betul-betul bahan-bahan ikut resepi daripada mana-mana sumber....lepas tu, bila da siap, kita rasa, then kita boleh adjust ikut citarasa.. =) nak kurang manis ke, nak lagi lembut ke, dan sebagainya...

  2. Sukatan tepung perlu dititikberatkan, kerana bila terlebih tepung, apam kita akan jadi keras..hasil pukulan pun penting...perlu pukul sampai betul-betul kembang untuk menghasilkan apam yang gebu... :)

  3. Bagi resepi yang menggunakan aiskrim soda, perlu diingat bahawa kembang apam akan bergantung pada kandungan gas yang terdapat dalam aiskrim soda..jadi kalau kita guna aiskrim soda yang dah lama terbuka, kebarangkalian untuk dia tidak kembang adalah tinggi..

  4. Jangan lupa letak tepung~! Hehe~ YML pernah wat sebelum ni, dalam banyak-banyak bahan, tepung yang YML lupa letak...sudahnya masa tengah kukus kandungan nya mencair dan turun dari dalam kon apam cornetto tu..
  5. Untuk buat acuan apam cornetto, pastikan ia mudah dibuka selepas di kukus..ini bagi memastikan hujung aiskrim tu xpatah mase proses pembukaan..lagi satu, pastikan bawah kon tu tidak bocor, atau disaletipkan supaya isinya tidak mencair dan turun ke dalam kukus..
  6. Letak apam tiga suku atau separuh je sebab biasanya apam ni akan mengembang.. :)
  7. Untuk buat apam aiskrim dan apam dotdot, api kecik je...nanti kalau besar, apam akan jadi apam mekar..hehehe~
  8. Balut penutup kukus dengan tuala atau kain bersih supaya air wap tidak menitis atas apam kita...ia boleh merosakkan apam nanti..


sekian...kalau ada lagi tips boleh la share dengan YML ye... ^__^

Wednesday 19 September 2012

PENGALAMAN INTERVIEW SPA



Assalamualaikum... :) hmm...rasa-rasanya sekarang masih lagi dalam musim temuduga kerja kerajaan kan?harap-harap YML belum terlambat untuk share pengalaman YML mase interview baru-baru ni...mana tau tup-tup soalan sama ke?hehehe~ tapi YML takdelah kena soalan yang pelik-pelik..masa interview pun tak lama..dalam 15 minit macam tu..


Bermula di awal pagi YML sampai di Menara Ansar JB dalam 7.30 pagi..terserempak dengan member masa join program SL1M dulu...kurang sikit rasa dupdapdupdap kat hati neh~! Hehe...nak dijadikan cerita, kami pun cari-cari lah tempat yang dimaksudkan...sesampai je di pusat temuduga, terus mendaftarkan diri..jam menunjukkan pukul 7.50 danYML adalah orang ke14..huhuhu~ giler lama nak tunggu neh~ ada dua bilik temuduga disediakan dan 1 bilik ada 20 orang candidate..itu baru je hari tu..difahamkan ada lebih kurang seminggu temuduga untuk jawatan tersebut dijalankan di negeri Johor sahaja, belum masuk negeri-negeri lain...haaa...bayangkan betapa sengitnya persaingan... huhuhu~ dari sumber yang tak sure sahih ke tak, ada 1000 candidate semuanya dan hanya perlu 70 orang sahaja...7% je tau~! Haaa~ tapiYML tawakal je lah..ambil ia sebagai pengalaman, tidaklah terlalu berharap, (tapi berharap jugak) Cuma mohon doa agar keputusan temuduga samada positif atau negatif nanti adalah takdir yang terbaik buat YML... ^__^


Abis je daftar tunggu la turn memasing...sesambil tu urusetia tolong cek kan sensorang punya fail...baguskan?(da memang keje dia)...hehe~ kami-kami pun dok usha lepas sorang,sorang mereka yang keluar dari bilik interview..soalan tak dapat dijangka...hoho~ semua lain-lain...dan average dalam 15-20 minit la kat dalam bilik tuh...

tunggu punya tunggu, sampai turn YML..(mak aihh~ 12.15pm!) ada 2 orang penemuduga, kedua-duanya lelaki...masuk-masuk disambut dengan senyuman... :) berikut adalah antara dialog kami:-

  • sila perkenalkan diri...

haa...time ni bantai la cukup-cukup...tapi jangan sampai over lak..hehe~ just cerita sikit pasal background diri, family, pendidikan dan juga pengalaman kerja...cukup...

  • next question,apa persediaan anda untuk hadir temuduga ni?

Emmm...takdelah persediaan sangat...tawakal je kot...(haha, konfiden je jawab kan...yelah..kang cakap dok study bagai nak rak tetiber dia tanya tak dapat jawab?pada muka kau~hehehe..walhal macam tak cukup kakitangan dok cari sebanyak mungkin soalan-soalan spot..)

  • Eyh, tak kan lah takde persediaan langsung?

Adalah sikit-sikit......senyum... =)  (takyah lah tanya apa yang aku baca, takde apa dah dalam kepala skang ni..neves kot~!)

  • Okay, pada pendapat kamu, apa yang seorang ________(jawatan yang dipohon) perlu ada/tau selain dari kemahiran dalam bidang ini?

Emm...sikap yang perlu ada selain dari kemahiran teknikal?(aku tanya balik) pada pendapat saya, seorang _______ perlu ada kemahiran menyelesaikan masalah, membuat keputusan, berfikir secara kritis dan kreatif...juga perlu ada kemahiran softskill, perhubungan awam...serta leadership skills dimana kita tahu seorang ______ perlu berinteraksi dengan orang bawah dan orang atasannya... (wahh~ skema jawapan....dah prepare dah soalan ni..hehe)

Hmmm...seingat YML, tu je la kot soalan-soalan yang YML boleh kongsikan...sebabnya selepas tu, fail YML diserahkan pada penemuduga yang lagi sorang..dia tengok YML punya resume, pengalaman kerja (yang kurang 5 bulan tuh~) then terus tanya pasal skop keja YML skarang...soalan-soalan lain semuanya berbentuk KBKK...chewah~ (kemahiran berfikir kritis & kreatif.. =)) sebab soalannya depends on skop keje skang dan more kepada macamane kalau berlaku situasi macam ni dan macam tu..apa yang awak boleh buat...apa pandangan awak..bagaimana awak atasi...something like that...simple kan?(macam taknak amik keje je~ emmm...maybe penat+lapar kot...dah tengahari kan..huhu~)
So, kalau korang tak menipu skop kerja korang dan korang betul-betul tau setiap inci kerja yang korang buat skarang, takde masalah la nak jawab soalan-soalan demikian.... =)
Tapi jangan pulak buat preparation yang ala kadar je..sebab ada gak kawan-kawan YML yang kena soalan power-power beb~! Huhu~ boleh nangis dengar soalan-soalan diorang...nak tau?antaranya:-

  1. Sila ceritakan latar belakang anda dalam bahasa inggeris..
    (suprise...english tetibe..tapi bagi yang power, no
     problem..
    )
  2. Anda di temuduga untuk jawatan ____ di jabatan ____(padahal dalam surat jabatan lain). Sila nyatakan jabatan ini dibawah kementerian apa...(amek kau..dia beria-ia study pasal jabatan lain tetibe tanya pasal jabatan lain...mana nak tau...huhu)
  3. Nyatakan siapa menteri bagi kementerian tersebut...(huhu...soalan berkaitan dengan soalan sebelumnya...percentage dapat jawab memang rendah la...)
  4. Kene tau jugak apa bisnes yang jabatan tu jalankan... berkaitan dengan apa...
  5. Siapa ketua angkatan tentera.. (haa..tau tak?tak tau?jangan duduk Malaysia..)
  6. Apa kah corruption selain rasuah? (antaranya penyelewengan,  pecah amanah)
  7. Apa itu integriti?
  8. Jangan lupa sedikit kemahiran dari apa yang kita belajar dulu...teknikal part....(siap ada yang tanya rumus...dahsyat..dahsyat...)
  9. Pengetahuan am, perlembagaan Malaysia,konsep 1 malaysia, pendapat berkaitan PTPTN, isu-isu semasa, isu-isu belia, politik, NKRA, rukun negara, parlimen dan sebagainya...
Banyak kan?haha~ tawakal je lah...mudah-mudahan bahagian kite, dipermudahkan urusan olehNYA..soalan-soalan dia kita tak boleh nak predict...YML tak cakap yang dengan jawapan-jawapan YML, YML diterima untuk jawatan tu...apa pun soalan dan jawapannya, semuanya bergantung pada rezeki masing-masing..yang penting berdoa dan lakukan yang terbaik... =)

Ada gak penemuduga yang tanpa belas kasihan akan provok anda sampai anda terpinga-pinga dan tercengang-cengang nak menjawab...haa...kene sedia mental dan fizikal...YML pernah kene mase interview SPAJ, sampai trauma+serik nak gi interview.. (first time kot mase tu...memangla nevesss...)

Cik Partner YML, sile share pengalaman interview anda pula...hehehe~



Monday 17 September 2012

APAM CORNETTO


YML sangat teruja nak share gambar-gambar Apam Cornetto yang YML baru cuba buat.. :) bentuk dia yang cute tu, sayang nak makan tau~! Hehe~ first time YML buat pada Syawal ke-5, tak muat nak topping kan dengan coklat..tapi YML da sangat teruja dengan rupanya..dek kerana geram, dan takut tidak berpeluang untuk cuba lagi, (sebab lepas tu dah nak balik Melaka)YML bancuh lagi sekali pada hari yang sama..bermula pukul 11.00 malam..hehe..mak YML geleng kepala cakap bila nak tido macam ni...YML nak jugak try, dan ini lah hasilnya.. senyum ayah YML tengok rupanya...tak sampai hati nak makan..hehe~

First Trial...hehehe~

second trial.. ^__^

...7 Warna Pilihan... :)


YML siapkan apam cornetto ini pada pukul 3 pagi.. :) sikit pun tak rasa mengantuk, malahan tak sabar-sabar nak tunggu coklat tu kering dan nak buka dari acuan..inilah hasilnya.. :) YML hidangkan pada tetamu-tetamu yang datang beraya rumah YML..atas diaYML letak kacang tanah atau badam cincang..memang macam aiskrim cornetto kan?hehe~ YML telah pun dapat tempahan yang pertama dari ofis YML...untuk jamuan hari raya..dan ternyata semua teruja dengan rupa dan rasanya.. :)

Tempahan dari ofis..... :) :) :)

yang bawah ni pula YML buat khusus untuk kakak partner YML ni...open house di rumah beliau semalam... :) 


YML buat saiz kecik sket...kira saiz M la..sebelum ni saiz L..hehe...YML rasa saiz macam ni lagi praktikal...comel...dan lebih efisien...taklah orang cepat muak nak makan apam ni...sekali rasa, pasti nak lagi... :) YML juga bekalkan pada kawan-kawan YML yang datang jauh dari Johor Bahru untuk konvoi ke kenduri kahwin di Selangor....mereka pun suka dengan bentuknye yang comel ni... :) yang ni YML ambil dengan harga RM0.80 sebatang... :)


SALAM ZULKAEDAH


Hye readers~! :)

Lama xbersiaran..(bajet readers2 tunggu post terbaru~) ...hehehe~ erm...syawal telah pun berlalu..kini tiba bulan zulkaedah..bulan kedua terakhir dalam tahun Hijrah.. asal usul nama zulkaedah ini ialah:

Zul = yang empunya
Qa’dah = duduk

Ini membawa erti bahawa bulan Zulkaedah ialah bulan untuk berehat-rehat.

Bulan Zulkaedah adalah bulan Arab dan Islam yang mulia, salah satu bulan-bulan Haram (Zulkaedah, Zulhijjah, Muharram dan Rejab), dan  salah satu bulan haji (Syawal, Zulkaedah dan Zulhijjah).
Sejak dari dahulu lagi, sebelum kedatangan Islam, masyarakat Arab telah mengiktiraf bahawa Zulkaedah adalah satu bulan daripada empat bulan yang mulia dan diharamkan berperang. Maka masyarakat Arab jahiliah tidak keluar berperang pada bulan ini.

Dan setelah kedatangan Islam, Rasulullah SAW mengekalkan kemuliaan empat bulan haram ini, mengekalkan namanya dan mengharamkan berperang padanya. Bersempena inilah dinamakan ia dengan "Zulkaedah".

Okay. Hari ni moh le kite bercerita tentang perjalanan bisnes YML sepanjang puasa.. Alhamdulillah,  rezeki Ramadhan, jadual tempahan yang YML terima tahun ni agak padat sampaikan cookies untuk rumah YML sendiri kurang, tak seperti tahun-tahun sebelumnya.. :) walau apa pun, yang penting semua tempahan dapat disiapkan sebelum raya dan diharap semua customer berpuas hati dengan khidmat YML..raya tahun depan tempah lagi ye.. :) jom kita lihat antara gambar2 tempahan..check it out~!


Chocolate Chip Cookies & Tart Nenas...YML letak dalam mini bottle yang sangat comel, RM5..sekadar percubaan, jadi YML buat 2 botol sahaja.. :) jika ada permintaan, YML akan buat lagi..nak decorate bekas pun boleh.. sesuai untuk jadikan gift kan?hehe~ yang ni harganya RM5 sebotol.


Ini pula tempahan dari orang jauh.. :) kawan-kawan dari JB dan Pahang..sorang tempah 4 botol dan sorang lagi tempah 1 botol. Untuk kelainan, YML saje je hias Almond London tu dengan manik2 ‘love’ tu..comel plak kan?(cam puji diri sendiri x?hehe~)YML risau kalau2 cookies ni pecah sewaktu proses penghantaran sebab YML gunakan khidmat Gdex Express..Alhamdulillah setelah dibungkus rapi, dan dipos, cookies ini selamat sampai di tangan customer sehari selepas dipos tanpa cela..terima kasih untuk tempahan.. =)



Yang ini cookies yang mendapat tempahan tinggi untuk tahun 2012..biskut tradisional, semperit..walaupun dah bermacam-macam evolusi dilakukan terhadap semperit ini, YML still kekalkan bentuk dan rasanya yang asli..semperit ni merupakan favourite YML dan menjadi cookies wajib buat setiap tahun..walaupun dah banyak cookies moden sekarang, kuih lama masih tidak dilupakan dan kekal popular.. :)